Activități pentru cei mici: Petrecerea timpului într-un mod educativ
Educarea prin joacă reprezintă un concept nou, dar cu care dascălii, părinții și copiii de școală sau grădiniță rezonează foarte bine. Acest instrument de lucru se bazează pe soluții concepute pentru a stimula funcțiile motorii și cognitive, esențiale pentru dezvoltarea micuților.
Activitățile educative pe care le analizăm astăzi propun jocuri simplu de parcurs chiar și de la câțiva anișori, la grădiniță, la școală, sau chiar acasă. Aflăm în continuare mai multe despre beneficiile acestora și îți oferim apoi cele mai bune recomandări de produs.
1. Ce beneficii sunt asociate acestor activități?
Acestea ascund subtil ideea de învățare / dezvoltare sub farmecul unor ore de joacă, alături de părinți, prieteni de la bloc sau colegi de școală și grădiniță. De altfel, acesta este și motivul pentru care activitățile educative oferă rezultate foarte bune, raportate la alte instrumente pedagogice, mult mai riguroase sau învechite, din punct de vedere al modului de utilizare.
Secundar, atunci când o persoană realizează un lucru cu drag, șansele de a continua activitatea respectivă sunt considerabil mai mari, față de un context în care se simte obligată să continue un anumit flux de lucru. Iar același lucru este valabil și în cazul celor mici. Caracterul ludic al acestei forme de educație îi apropie organic pe copii de jocurile ce compun această categorie.
Cei mici observă în jurul lor un univers nemărginit de idei și scenarii noi de joacă. Cu cât activitățile educative le stimulează mai mult creativitatea, cu atât micuții vor fi mai interesați să exploreze alte dimensiuni ale acestora. Nu în ultimul rand, activitățile de acest tip stimulează o listă variată de abilități:
-
puterea de concentrare;
-
atenția la detalii;
-
coordonarea ochi-membre;
-
capacitatea de asociere;
-
comunicarea nonverbală;
-
inteligența emoțională;
-
siguranța în exprimare etc
2. Cum alegi cele mai bune soluții pentru activități educative?
În oferta Urban Trends găsești o gamă variata de jocuri și jucării cu rol în formarea celui mic, la preturi foarte avantajoase. Pentru a simplifica procesul de căutare, te invităm să analizăm care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont, în cazul unei astfel de alegeri:
2.1. Dimensiunile, formele și culorile
Fiind la o vârstă de doar câțiva anișori, obiectele din set cu care se joacă trebuie să aibă culori vii și forme interesante, voluminoase și simplu de ținut în mânuță. Evită jocurile cu piese de dimensiuni reduse, din motive de siguranță evidente.
Optează pentru forme ce au colturi rotunjite și realizate materiale durabile, așa cum este lemnul. Identifică jocuri ce propun activități educative de asociere a formelor cu numerele sau culorile, astfel încât cei mici să învețe într-un mod plăcut noțiuni vitale pentru formarea lor.
2.2. Simplitatea privind utilizarea acestora
Atenția unui copil este de scurtă durată, mai ales în cazul unor activități ce nu îi trezesc un foarte mare interes. De aceea, îți recomandăm să studiezi cu atenție oferta pe care ți-o punem la dispoziție, pentru a identifica jocuri și jucării adaptate vârstei și răbdării celui mic.
Prea multe reguli, personaje sau simboluri pot genera confuzie și plictiseală, iar o insistență din partea unui adult, privind continuarea jocului, îl poate speria pe acesta. Așadar, mizează pe simplitate, ori de câte ori comanzi online de la noi jocuri și jucării educative.
2.3. Poveștile pe care acestea le spun
Dacă un copil are propriii săi eroi din desene sau basme, ori dacă este apropiat de un anumit domeniu, precum planetele, animăluțele sau coloratul, verifică în ofertă dacă există jocuri ce tratează aceste topicuri. Celui mic îi va fi mult mai ușor să rezoneze cu dinamica acestora, dacă va întâlni elemente cu care este deja familiarizat.
3. Activități educative pentru copii: Recomandările noastre
Jocurile educative sunt special concepute pentru a-l ajuta pe copil să fie mult mai îndemânatic, dar si să dobândească o mai bună orientare în spațiu. De asemenea, pe lângă stimularea abilităților motorii și cognitive, aceste jocuri vin cu scenarii interesante, pot fi jucate în familiei, iar culorile, formele și simbolurile grafice îi vor atrage micuțului atenția.
Tabletele interactive pentru desenat sau pentru desenarea limbii engleza, cărțile de colorat cu apă sau cele educative cu sunete sunt ideale pentru un proces educațional dedicat copiilor de doar câțiva anișori, dezvoltat în jurul cunoașterii și al jocului.
Jocurile de memorie stimulează atenția la detalii, dar și puterea de concentrare asupra aceleiași activități, pentru un anumit interval de timp și cu un efort al celui mic de a rămâne în aceeași poziție. Reprezintă o alegere foarte bună pentru copiii care au foarte multă energie, iar lipsa de opțiuni privind gestionarea acesteia poate reprezenta un inconvenient, după un anumit nivel.
Utilizarea de la o vârstă cât mai mică a cuburilor Rubik, disponibile pe site în diferite forme și culori, ajută la obținerea unei memorii foarte bune. De asemenea, contribuie la diminuarea stărilor de anxietate, cu care și un copil se poate confrunta.
Joaca nu trebuie să fie o simplă pauză de la învățat, ci poate fi integrată în programul conceput de un părinte pentru cel mic, astfel încât copilul să asimileze informații și să își dezvolte abilități într-o manieră mult mai pe placul său.
Dacă sfaturile noastre de astăzi ți s-au părut utile, îți recomandăm să ții cont de acestea în sesiunea de cumpărături online pe care urmează să o realizezi pe site și să comanzi cele mai frumoase jocuri și jucării, alături de alte cadouri pentru bebe si copii.