Politica returnare

  • Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Contravaloarea produselor comandate se va returna in maxim 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului de catre consumator.
Pentru produsele achizitionate prin card bancar, banca emitenta poate debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

  • Conditii generale de returnare:

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.
Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.
Produsele se pot returna doar in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), ambalalul facand parte din produs. Distrugerea sau ruperea ambalajelor sau a accesoriilor produsului atrage imposibilitatea returnarii produselor, iar URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL nu poate fi facuta raspunzatoare.
URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.
Costul transportului produselor mai sus mentionate revine in responsabilitatea clientului. In cazul in care produsul a fost achizitionat intr-o perioada in care este in vigoare o oferta de transport gratuit, daca produsul va fi returnat, se va retine din valoarea acestuia costul de expediere suportat initial URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.
Dupa perioada de 14 zile calendaristice, produsele nu mai pot fi returnate.

  • Exceptie de la conditiile generale de returnare o au produsele: produsele din categoria "Proiectoare si instalatii de Craciun", produsele din categoria "Brazi artificiali", produsele din categoria "Frumusete si ingrijire persoanala"(cum ar fi, dar nu limitandu-se la, parfumuri, cosmetice, apare de ingrijire personala),  produsele de tipul mini-narghinea (El Shisha, Vapy).
  • Procedura de returnare:

In cazul in care doresti sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi urmatorii pasi:

  1. Completeaza formularul de returnare produs
  2. Este obligatoriu sa trimiteti produsul in cutia originala a acestuia, nedeteriorata, toate accesoriile primite,documete primite. Documentele trebuie impachetate corespunzator in alta cutie, nu in cutia produsului, sau intr-un plic atasat pe cutie(in exterior).
    3. Dupa ce ati efectuat acesti pasi va rugam sa expediati produsul la adresa primita prin email sau telefonic de la URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL, printr-un curier rapid agreat (Cargus), precizand pe colet "Returnare produs URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL". Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere..
    4. Cheltuielile de transport sunt suportate conform legii de catre client. In cazul in care expediati coletul cu plata la destinatie, vom fi nevoiti sa facturam contravaloarea transportului plus costul kilometrilor aditionali daca este cazul.

Coletele de retur se trimit la adresa URBAN TRENDS EXCLUSIV SRL, Str. Stefan Stoika nr. 29